top of page

GYAKORLATI GASZTROENTEROLÓGIATisztelt kollégák!

Engedjék meg, hogy tisztelettel meghívjam Önöket egy új gasztroenterológiai témájú rendezvényre, mely 2018. október 12-13-án kerül megrendezésre Budapesten, az Aquaworld Resort Budapest Hotelben. Feltehetik a kérdést, szükség van-e egy újabb konferenciára, miben lesz ez más, mint az eddigiek? A konferencia elnevezése adja meg a választ.

GYAKORLATI GASZTROENTEROLÓGIA

Célunk, hogy a gyakorlat oldaláról közelítsünk meg egyes kiválasztott témákat, problémákat. Ebben az évben a konferencia egyben a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekcióülése is lesz, így a három főtéma közül kettő az endoszkóposok kitüntetett figyelmére tarthat számot. Két téma didaktikus feldolgozását a WEO (World Endoscopy Organisation) “How I do it?” - “Hogyan csinálom” projektjének audiovizuális oktatóprogramja segítségével végezzük el. A gasztrointesztinális vérzések csillapításának minden vonatkozását, az elméleti alapok ismertetését nem mellőzve, a praktikum oldaláról közelítjük meg. A vastagbél polypok eltávolítása a vastagbélrák szűrő program elindulásával manapság a korábbiaknál is hangsúlyosabb szerepet kap. Mit, mivel, hogyan, hogyan ne? Milyen módszert, milyen tartozékot válasszunk, milyen áramforrást használjuk, stb, igyekszünk az összes részletet megvilágítani. A harmadik főtéma is gyakorlatias. Négy gyulladásos bélbetegségben szenvedő beteg kórtörténete segítségével mindazon diagnosztikus és terápiás dilemmákat beszéljük meg, amikkel a betegek ellátása során az alapellátástól a szakrendelő gasztroenterológus szakorvosán át a centrumok specialistái találkozhatnak.

A GYAKORLATI GASZTROENTEROLÓGIA konferencia interaktivitását kongresszusi telefon applikáció segítségével biztosítjuk. A konferencia alatt hands-on tréninget szervezünk a főtémák szerint. A konferencián a hagyományos Friedrich emlékelőadásra, a szokásos asszisztensnői blokkra és szabadon választott előadásokra, valamint az endoszkópos szekció vezetőségválasztó közgyűlésére is sort kerítünk.

Szeretettel várjuk ezen az új típusú előakkreditált továbbképzésen.


Dr. Gyökeres Tibor Gyakorlati Gasztroenterológia konferencia szervezője MGT Endoszkópos Szekció Elnöke WEO Standards of Practice and Publications Bizottság elnöke

147 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page