FIGAMU alapító okirata

I. Célkitűzések, feladatok

 1. A Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportja (FIGAMU) a Magyar Gasztroenterológiai Társaság (MGT) keretein belül, annak részeként és annak szabályait betartva kíván működni, munkájával az MGT tevékenységét erősítve, az MGT Vezetőségének támogatását élvezve.

 2. A FIGAMU feladata a gasztroenterológia területén tevékenykedő fiatal gasztroenterológusok és gasztroenterológus-jelöltek között rendszeres munkakapcsolat megszervezése és fenntartása. A FIGAMU koordinációs szerepet kíván betölteni az FGM tagjai között a betegek kivizsgálásában és kezelésében, továbbá klinikai tárgyú vagy alapkutatás szintű vizsgálatok összehangolásában és kivitelezésében.

 3. A FIGAMU gasztroenterológus szakorvos tagjainak kiemelt feladata a gasztroenterológia szakvizsgára készülők segítése, a szakvizsga anyagával, és a szakvizsgára bocsájthatóság kritériumainak teljesítésével kapcsolatos naprakész információk megosztása révén.

 4. A FIGAMU a tagok aktív együttműködésére és folytonos visszajelzésére építve a lehetőségeihez mérten érdekvédelmi szerepet is be kíván tölteni.

 5. A FIGAMU a 2-4) alpontokban megfogalmazott célok és feladatok megvalósítása érdekében interaktív honlapot hoz létre, melynek segítségével megoldható a friss információk széleskörű elérhetősége, és egy olyan interaktív fórum üzemeltetése, melyen keresztül a tagság folyamatosan kommunikálhat mind szakmai, mind szakmapolitikai és érdekvédelmi témákban.

 6. A FIGAMU célul tűzi ki a társszakmák hasonló magyar és külföldi szerveződéseivel történő rendszeres együttműködés kiépítését.

 7. A FIGAMU minden évben megrendezi a Fiatal Gasztroenterológusok Kongresszusát.

II. Tagság, vezetőség

 1. A FIGAMU tagja lehet minden 40 év alatti MGT tag, aki az Alapító Okiratban foglaltak elfogadását aláírásával erősíti meg, és a FIGAMU működéséhez szükséges adataival a FIGAMU-t ellátja.

 2. A 40. életév betöltése után a korábbi tag a vezetőségben tisztséget már nem tölthet be és szavazati joga megszűnik. A vezetőségben betöltött tisztségét a mandátum lejártáig látja el.

 3. A FIGAMU alakuló ülésén elfogadásra került javaslat alapján a FIGAMU munkáját a FIGAMU első kongresszusáig ügyvezető testület irányítja. A vezetőség és a tisztségek a FIGAMU első kongresszusán kerülnek megválasztásra. A kongresszus tervezett időpontja 2006. április.

 4. A Közgyűlés a tagságnak a kongresszuson jelenlévő része, mely akkor határozatképes, ha eléri a tagság létszámának 10%-át.

Balatonaliga, MGT 47. Nagygyűlés, 2005. június 9.

KIEMELT  TARTALOM

FIGAMU által szervezett 4x1 km-es váltófutás

Gasztroenterológiai állások országszerte. Profilok és érdeklődési terület alapján válogathatsz kedvedre.

Please reload

KAPCSOLAT

Tel: +3670-329-3460

Email: figamu2016@gmail.com

Pécs, I.sz. Belgyógyászati Klinika

7624, Pécs, Ifjúság u. 13.

Adószám: 18327393-1-02

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon